Werkwijze Gebiedsgericht werken

Gebiedsgericht werken is bij uitstek geschikt om vorm en inhoud te geven aan participatie. Vooral bij opgaven die per gebied om een andere inspanning vragen. Bijvoorbeeld op thema’s zoals energiearmoede; binnen een gemeente en per wijk kan om een andere inspanning gevraagd worden, terwijl het programma en de sturing gelijk blijft. Bij Wyzer Advies combineren we deze aanpak met de ambitie, energie en kennis van adviseurs en stakeholders met bewezen methodes zoals Netwerkregie, Projectmatig- en Opgavegericht werken.

 

Gebiedsgericht werken

Gebiedsgericht werken is met de huidige maatschappelijke opgaven zoals de verschillende transities en nieuwe wetgeving een veel gebruikte wijze van werken. Wij zien gebiedsgericht werken als een onderdeel van opgavegericht werken. Het maakt differentiatie en maatwerk mogelijk met een gelijksoortige aanpak. Eenzelfde opgave kan namelijk per gebied een andere inspanning vragen. Bijvoorbeeld programmasturing op een thema als energiearmoede vraagt binnen een gemeente per wijk een andere inspanning. Daarbij is gebiedsgericht werken bij uitstek geschikt om aan participatie vorm en inhoud te geven.

Hoe pakt Wyzer dat aan?

In het gebiedsgericht werken kunnen wij verschillende rollen invullen. Onze adviseurs en consultants kunnen vanuit specifieke kennis en ervaring inhoudelijk adviesrollen verzorgen. Maar ook als regievoerder optreden en zorgen voor samenhang, participatie en bestuurlijke afstemming.  Kortom we stellen plannen op, organiseren, adviseren, betrekken en bereiken.

Ondersteunende methodes en modellen

  • Strategisch Omgevingsmanagement
  • Participatie
  • Projectmatig werken
  • Procesregie
  • Netwerkregie

Meer over hoe Wyzer Advies werkt

Bij Wyzer Advies brengen we vooruitgang aan de hand van vier manieren van werken: projectmatig, opgavegericht, programmatisch en gebiedsgericht. Lees hieronder meer over onze werkwijze en methodieken die we toepassen in de praktijk.